Adres

Westerweg 36a,
1447 AB Purmerend

Opening uren

Ma 8:00-22:00     DO 12:00-22:00
Di 12:00-22:00     VR   8:00-22:00
Woe 8:00-21:00    ZA 8:00-17:00
ZO 8:00-17:00

Bel vandaag!

0299 786 536

 Legend Manor is weer open!

Vanaf 11 mei starten nu ook de lessen voor 18+

Wil je lessen boeken of  heb je nog vragen mail dan naar info@legendmanor.nl

De gemeente heeft ons aangegeven tot op heden alleen de richtlijnen van het RIVM te volgen. Dat betekent dat we alleen rijlessen in de buitenrijbaan kunnen verzorgen en we helaas geen toeschouwers en ongeregistreerde bezoekers op onze accommodatie mogen hebben. Wij hopen dat hier spoedig verandering in komt.

Ook als iemand anders bij jou thuis verkouden is of de griep heeft en koorts. Want dan moet het gehele gezin in quarantaine volgens het RIVM.

Legend Manor gaat langzaam aan haar activiteiten op de manege opstarten, met de richtlijnen van het RIVM, NOC-NSF & KNHS/FNRS. Deze richtlijnen hebben tot gevolg dat er enkele protocollen bij de gemeente zijn ingediend. De gemeente kan nog aanvullende maatregelen aan ons opleggen. Als dit het geval is, zullen wij dit zo snel mogelijk met jullie communiceren.

Hieronder kort en krachtig een overzicht van de maatregelen die wij hebben moeten nemen, om de activiteiten voor iedereen zo goed en veilig mogelijk weer op te starten, met daarbij de 1,5-meter samenleving als basis. Mochten er nog vragen zijn, dan kunt u deze aan ons doorgeven via info@legendmanor.nl. Wij doen dan ons best om u zo snel mogelijk van een antwoord te voorzien.

Algemene maatregelen

De onderstaande maatregelen gelden voor iedereen: medewerkers, manegeklanten, leaseklanten en pensionklanten.

Tot op de dag van vandaag geldt ook bij ons: houdt 1,5 meter afstand van elkaar & onze medewerkers!

Volg alle instructies van onze medewerkers altijd zo goed mogelijk op. Dit voorkomt vervelende situaties.

Ongeregistreerd bezoek is helaas (nog) niet welkom. Bent u van plan om buiten een afspraak om te komen? Meld u dan aan via info@legendmanor.nl en kom pas als u van ons een bevestiging heeft gekregen.

Helaas mogen we nog geen toeschouwers op stal of bij de rijbanen hebben. Dus kom alleen, voor zover mogelijk. Je mag wel afgezet worden op de Kiss & Ride en opgehaald worden op de Pick-up & Ride. Klik hier voor de plattegrond.

Op het terrein zijn er verplichte looproutes uitgezet. Volg deze looproutes zo goed mogelijk en blijf op 1,5 meter afstand van elkaar.

Er zijn op de accommodatie enkele verplichte desinfecteer punten opgesteld. Hier dien je elke keer gebruik van te maken als je er eentje tegen komt.

Was je handen met water en zeep of andere desinfecterende middelen. Droog je handen daarna zo goed mogelijk af met een stuk papier. Gooi het papier daarna netjes weg in de prullenbak.

Ga niet met meer dan 1 persoon in een toiletgroep. Dus maximaal 1 persoon per dames- of herentoilet. Moet je wachten? Houd dan de 1,5 meter in de gaten.

Maak zoveel mogelijk gebruik van je eigen poetsspullen. Als je deze niet hebt, hebben we per pony ook een emmertje met poetsspullen klaarstaan. Deze worden na elke lesgroep gedesinfecteerd. Laarzen, caps en zweepjes kunnen we helaas niet uitlenen.

Zorg zelf dat je een flesje water meeneemt voor na de les. De horeca op de accommodatie is tot op heden helaas nog gesloten. Het gebruik van stoelen, banken en tafels is helaas ook (nog) niet toegestaan.

Blijf niet langer dan noodzakelijk. Kom maximaal 15 minuten voor aanvang van je les op het terrein en zorg dat je ook maximaal 15 minuten na de les weer naar huis gaat. Het is wat ongezellig, maar helaas nog even niet anders.

Aanvullende maatregelen per leeftijdsgroep

Hieronder vindt u nog aanvullende maatregelen per leeftijdsgroep. Bij vragen of onduidelijkheden kunt u contact met ons opnemen via info@legendmanor.nl.

Kinderen (7 t/m 12 jaar)

De privé- en groepslessen worden gegeven in één van de 2 rijbanen. Dit kunnen wij doen, omdat wij dit kunnen doen onder gediplomeerde begeleiding en met voldoende luchtcirculatie. Alle medewerkers zorgen ervoor dat zij keurig netjes 1,5 meter afstand houden tussen alle ruiters en elkaar. Verder vragen we de ruiters zoveel mogelijk zelfstandig te poetsen, zadelen, op- en afstappen en aansingelen. Mocht een ruiter bij één van de onderdelen hulp nodig hebben, dan zullen medewerkers van de accommodatie deze hulp zeker bieden, met de 1,5 meter afstand.

Er kunnen maximaal 8 ruiters in een groepsles deelnemen. Mochten we het nodig vinden, kunnen we de rijbaan verkleinen. Deze keuze zal gemaakt worden aan de hand van het niveau van de ruiters in de groepsles. Verder vragen wij de ruiters met handschoenen te rijden en hun pony te verzorgen. Dit draagt ook bij aan het tegen gaan van de verspreiding van het virus.

Jeugd (13 t/m 18 jaar)

De privé- en groepslessen worden gegeven in één van de twee rijbanen. Dit kunnen wij doen onder gediplomeerde begeleiding en met voldoende luchtcirculatie in de accommodatie. Alle medewerkers zorgen ervoor dat zij keurig netjes 1,5 meter afstand houden tussen alle ruiters en elkaar. Verder vragen we de ruiters zoveel mogelijk zelfstandig te poetsen, zadelen, op- en afstappen en aansingelen. Mocht een ruiter bij één van de onderdelen hulp nodig hebben, dan zullen medewerkers van de accommodatie deze hulp zeker bieden, met de 1,5 meter afstand.

Er kunnen maximaal 8 ruiters in een groepsles deelnemen. Mochten we het nodig vinden, kunnen we de rijbaan verkleinen. Deze keuze zal gemaakt worden aan de hand van het niveau van en de hoeveelheid ruiters in de groepsles. Verder vragen wij de ruiters met handschoenen te rijden en hun pony/paard te verzorgen. Dit draagt ook bij aan het tegen gaan van de verspreiding van het virus. Tot slot dienen de ruiters onderling minimaal 1 paardlengte afstand van elkaar te houden tijdens de groepslessen.

Volwassenen (19 jaar & ouder)

De privé- en groepslessen worden gegeven in één van de twee rijbanen. Dit kunnen wij doen onder gediplomeerde begeleiding en met voldoende luchtcirculatie in de accommodatie. Alle medewerkers zorgen ervoor dat zij keurig netjes 1,5 meter afstand houden tussen alle ruiters en elkaar. Verder vragen we de ruiters zoveel mogelijk zelfstandig te poetsen, zadelen, op- en afstappen en aansingelen. Mocht een ruiter bij één van de onderdelen hulp nodig hebben, dan zullen medewerkers van de accommodatie deze hulp zeker bieden, met de 1,5 meter afstand.

Er kunnen maximaal 8 ruiters in een groepsles deelnemen. Mochten we het nodig vinden, kunnen we de rijbaan verkleinen. Deze keuze zal gemaakt worden aan de hand van het niveau van en de hoeveelheid ruiters in de groepsles. Verder vragen wij de ruiters met handschoenen te rijden en hun paard te verzorgen. Dit draagt ook bij aan het tegen gaan van de verspreiding van het virus. Tot slot dienen de ruiters onderling minimaal 1 paardlengte afstand van elkaar te houden tijdens de groepslessen.

Meest gestelde vragen

Hieronder een overzicht van de meest gestelde vragen met de bijbehorende antwoorden.

Is er voldoende hulp op stal?

Ja, onze medewerkers staan voor uw kind klaar om zo professioneel en veilig mogelijk ondersteuning te bieden.

Wat gebeurt er tijdens een calamiteit als mijn kind aanwezig is?

Wij verlenen zo goed mogelijk Eerste Hulp en zorgen voor de juiste zorg van uw kind. Daarnaast zorgen we er ook voor dat u als ouder(s) / verzorger(s) zo snel mogelijk wordt geïnformeerd over het welzijn van uw kind en wat de volgende stappen zijn. Indien noodzakelijk, nodigen wij u dan ook per direct uit op onze accommodatie.

Zijn de pony's / paarden niet veel te energiek voor de eerste lessen?

Tijdens de sluiting van onze manege zijn alle paarden en pony’s dagelijks goed en professioneel verzorgd en hebben zij voldoende beweging gekregen (longeren, gereden door medewerkers, met elkaar los in de rijbaan). Dus de paarden en pony’s hebben in het belang van het dierenwelzijn voldoende extra beweging gehad.

Hoe wordt de 1,5 meter gewaarborgd bij het (helpen) op- en/of afstappen en/of aansingelen?

Er rijden maximaal 8 ruiters in een groepsles. In een rijbaan van 20 x 60 meter of 20 x 40 meter worden de 8 ruiters netjes verdeeld over de rijbaan door onze medewerkers. Hierbij wordt altijd minimaal 1 paardlengte afstand aangehouden. Dit is voldoende ruimte om aan beide kanten van het paard 1,5 meter afstand tot elkaar te kunnen houden.

Een ruiter t/m 12 jaar wordt geholpen net als op stal, bij het op- en afstappen in de rijbaan. Ook zullen wij de paarden en pony’s controleren voordat de ruiter opstapt. Van een ruiter van 13 t/m 18 jaar wordt verwacht dat hij/zij zelfstandig kan op- en afstappen en de beugels op maat kan maken. Mocht daarbij toch hulp nodig zijn, zal een medewerker op gepaste afstand deze hulp bieden. Als een ruiter onzeker is of nog niet helemaal alleen durft, zal een medewerker deze ruiter uiteraard ook zo goed mogelijk ondersteunen.

Hoe zit het met de lessen die nog niet verreden zijn van maart 2020?

Deze kunnen door iedereen t/m 18 jaar vanaf heden worden ingehaald. Hiervoor kunt u een e-mail sturen naar info@legendmanor.nl, waarna vervolgens gekeken zal worden op welk moment de nog te rijden lessen kunnen worden verreden. Dit wordt zorgvuldig bekeken, zodat alles veilig zal verlopen voor u, uw kind en onze medewerkers. U krijgt hierover van ons bericht op het moment dat wij de les succesvol hebben kunnen boeken.

Voor alle volwassenen (19 jaar & ouder) blijven de nog te rijden lessen gewoon staan. Deze kunnen ingepland worden op het moment dat de overheid voor deze leeftijdsgroep sporten in groepsverband ook weer toe staat.

Mag ik als ouder komen kijken bij de les van mijn kind?

Het is helaas met de huidige regelgeving niet toegestaan toeschouwers bij de rijbaan te hebben. Zolang de verschillende instanties ons niet toestaan om toeschouwers op de accommodatie te laten verblijven, kunnen wij dus ook helaas geen ouders toestaan op de accommodatie.

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan gerust contact met ons op via info@legendmanor.nl en wij proberen uw vraag zo spoedig mogelijk van een antwoord te voorzien.

1

Kom in contact met ons

Kom in contact

1

Kom in contact

Kom in contact